Κούρδοι Συρίας: Σκοπός μας δεν είναι δημιουργία κουρδικού κράτους




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 14, 2015.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Κινήματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (TEV-DEM), λέει ότι η στρατηγική  τους είναι η ύπαρξη μια δημοκρατικής αυτόνομης διοίκησης στη Συρία και όχι η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους.


Το TEV-DEM είναι μια οργάνωση ομπρέλα που ενσωματώνει το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (PYD) και η στρατιωτική του πτέρυγα, η Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) των Κούρδων της Συρίας και είναι στενά συνδεδεμένο με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Ο Ελχάμ Αχμέντ, ως ανώτερο στέλεχος της TEV-DEM ισχυρίζεται ότι στόχος τους είναι μια ενωμένη Συρία και οι πολιτικές τους δεν αναφέρονται αποκλειστικά μόνο για την κουρδική περιοχή της Συρίας (Ροτζάβα). Αντίθετα , η οργάνωση TEV-DEM θα επιδιώξει τα προβλήματα στις τέσσερις κουρδικές περιοχές  θα μπορούσαν να λυθούν μέσω του διαλόγου.

Ο Αχμέντ, λέει ότι η οργάνωση YPG θα αγωνισθεί στη Ράκα, η οποία είναι γνωστό ότι είναι η πρωτεύουσα του λεγόμενου ‘χαλιφάτου’, του «Ισλαμικού Κράτους», με την έγκριση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
 «Η YPG συμμετέχει σε συγκρούσεις στην Ράκα με την έγκριση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Η Ομάδα YPG δεν πολεμά μόνο στην περιοχή των Κούρδων, αλλά και σε άλλα μέρη της Συρίας, όπου οι Σύριοι έχουν ανάγκη βοήθειας. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε», δήλωσε ο Αχμέντ, σύμφωνα με το κουρδικό δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ