Οι αμερικανικές υπηρεσίες υπέκλεβαν τον πρώην Καγκελάριο Σρέντερ




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 12, 2015.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τις υποκλοπές των τηλεφωνημάτων του Gerhard Schroeder, από την αμερικανική εθνική υπηρεσία ασφαλείας- NSA,  μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του Καγκελαρίου, το 2005.


Ο λόγος για το αυξημένο ενδιαφέρον των Αμερικανών ήταν οι στενές του σχέσεις με τη Ρωσία.

Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της Bild am Sonntag, αποσπάσματα τα οποία παρουσιάζει η Deutsche Welle στη ρωσική γλώσσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, η δραστηριότητα της αμερικανικής NSA, άρχισε  όταν ο τέως καγκελάριος μπλέχτηκε με τον ενεργειακό τομέα στη χώρα του.

Από το Μάρτιο του 2006 ο Σρέντερ ήταν ο πρόεδρος των μετόχων της εταιρείας του Nord Stream, που ελέγχονταν από το ρωσικό κολοσσό Gazprom. Η εταιρεία κατασκεύαζε έναν αγωγό αερίου για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Ένας άλλος λόγος για το αυξημένο ενδιαφέρον της NSA ήταν ότι Σρέντερ είχε φιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο. Οι αντιπροσωπείες  των μυστικών υπηρεσιών  των Αμερικανών πίστευαν ότι μέσω του τέως Καγκελαρίου θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο αρκετά κλειστό περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ότι η NSA παρακολουθούσε και υπέκλεβε Γερμανούς πολιτικούς έγινε γνωστό για πρώτη φορά από τις αποκαλύψεις του Έντουρντ Σνόουντεν.

Μεγάλο σκάνδαλο προκλήθηκε πρόσφατα με την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί κατέγραφαν μυστικά τα τηλεφωνήματα  της νυν Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ