Τουρκία: Συζήτηση Ερντογάν – Μπάιντεν για την εισβολή στη Συρία




Ιούλιος 3, 2015.

Οι συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ  του Κούρδων του PYD και των τζιχαντιστών, η κατάληψη της πόλης Τελ Αμπιάντ από τους Κούρδους και την ετοιμασία του τουρκικού στρατού στις  νότιες περιοχές,  για μονομερή στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, ήταν τα  πιθανά θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος της  Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την περασμένη Τρίτη, όπως δημοσιεύουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Η πρόθεση αυτής της Τουρκίας για μονομερή ενέργεια κατά της Συρίας βρήκε την αντίδραση των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ δήλωσε ότι «σχετικές αναφορές για στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας γίνονται στα μέσα ενημέρωσης, αλλά οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να υποστηρίξουν αυτά τα σχέδια».

Την επόμενη ημέρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή μιας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία.

Κατόπιν ο πρόεδρος Ερντογάν δια μέσου του εκπροσώπου του , Ιμπραήλ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ότι «η Τουρκία δεν θα ενεργήσει μονομερώς έχοντας αντιμέτωπη τη διεθνή κοινότητα».

Ωστόσο, το τι ακριβώς συζητήθηκε μεταξύ του Ερντογάν και Μπάιντεν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ