Ο πρωθυπουργός της Σερβίας τραυματίστηκε στο κεφάλι στην Σρεμπρένιτσα




Ιούλιος 11, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι, ενώ συμμετείχε στην τελετή μνήμης κοντά στο βοσνιακό χωριό της Σρεμπρένιτσα όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι RTS.


Το περιστατικό συνέβη όταν η Σερβική αντιπροσωπεία κατέθετε λουλούδια στο μνημείο για τα θύματα των τραγικών γεγονότων του 1995. Τότε ακούστηκε «Αλλάχ Ακμπάρ» και «Θάνατος στους Τσέτνικς!» και αμέσως δεκάδες πέτρες πετάχτηκαν τους εκπροσώπους της Σερβίας.

Μετά το περιστατικό η σερβική αντιπροσωπεία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την τελετή.
Το πρωί του Σαββάτου, ο Βούτσιτς έγραψε στο βιβλίο μνήμης και συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Ιούλιο του 1995 στη Σρεμπρένιτσα, μέσα σε λίγες ημέρες θανατώθηκαν περισσότεροι από 8.000 Μουσουλμάνοι.

Η ευθύνη για αυτό το έγκλημα αποδόθηκε στις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας. Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης περιέγραψε τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία.
Κάθε χρόνο στις 11 Ιουλίου οι αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης πραγματοποιούν τελετή μνήμης στην Σρεμπρένιτσα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ