Νατοϊκή στρατιωτική άσκηση στη Γεωργία




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 9, 2015.
Ο στρατός της Γεωργίας πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές  ασκήσεις με αρκετά κράτη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, σε μια αεροπορική βάση κοντά στην πρωτεύουσα στην Τιφλίδα όπως σημειώνει ρουμανικό δημοσίευμα.


Οι ασκήσεις που έχουν την ονομασία «Agile Spirit 2015», θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και ξεκίνησαν την Τετάρτη στην αεροπορική βάση Vaziani.

Το γεωργιανό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ασκήσεις είναι μέρος μιας δέσμης μέτρων για να ακολουθήσει η Γεωργία τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου πρόσθεσε ότι περίπου 220 Αμερικανοί πεζοναύτες συμμετέχουν στην άσκηση καθώς και στρατεύματα από τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Η Γεωργία έχει εστιάσει την προσοχή της τα τελευταία χρόνια στην προσέγγιση με τη Δύση και στις προσπάθειες της χώρας, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  αυτό έχει εξοργίσει τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται στην ένταξη των πρώην σοβιετικών δημοκρατικών στη βορειοατλαντική συμμαχία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ