Ρώσος βουλευτής ζητά την άρση των κυρώσεων κατά της Ελλάδας




Ιούλιος 15, 2015.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμα, Αντρέι Κρούτοφ, απηύθυνε επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,  με αίτημα σχετικά με δυνατότητα κατάργησης των αντιποίνων στις κυρώσεις από τη Ρωσία κατά της  Ελλάδας.


Ο βουλευτής πιστεύει ότι η άρση του εμπάργκο για τα τρόφιμα θα ήταν ευπρόσδεκτη από τους Έλληνες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, αλλά και η Ρωσία είναι αδύνατο να παράγει ορισμένα ελληνικά αγαθά.

 Η ‘Ιζβέστια’ επισημαίνει ότι στο αίτημα του Κρούτοφ διευκρινίζεται ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας και από το 2010 έως το 2013 ο κύκλος των εργασιών του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών έχει διπλασιασθεί.

«Η Ελλάδα είναι κοντά στη Ρωσία, όχι μόνον οικονομικά, αλλά επίσης και πνευματικά- αφού είναι μία από τις λίγες ορθόδοξες χώρες της Ευρώπης. Τα γεωργικά προϊόντα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα δεν είναι βασικά προϊόντα τα οποία η Ρωσία μπορεί να καλύψει μόνη της, σημειώνεται στην έκθεση.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ