Αλβανία: Ο Ντούλε επεσήμανε το κίνδυνο της εξαγοράς των ψήφων στις μειονότητες



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 5, 2015.
Ο πρόεδρος του Κόμματος της  Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλε, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου 2015.


Σε ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε το ΚΕΑΔ,  για τις ψήφους και την εκλογή των πρόεδρων στους δήμους, διαπιστώθηκε ότι το ΚΕΑΔ έλαβε πενιχρά αποτελέσματα σε σχέση με τον αριθμό της μειονότητας στη χώρα και ο Ντούλε καθόρισε ότι αυτό προκλήθηκε από την εξαγορά ψήφων επισημαίνοντας ότι αυτή η πρακτική  αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για το κόμμα του αλλά και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

«Αποδέχομαι την ευθύνη για την ήττα. Αλλά η εξαγορά ψήφων είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Το φαινόμενο της εξαγοράς ψήφων είναι μεγάλος κίνδυνος για τις μειονότητες», είπε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτόν.

Το ΚΕΑΔ (PBDNJ) μετά την αποτυχία  να καταλήξει σε συμφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποφάσισε να κατέβει μόνο του στις δημοτικές εκλογές προτείνοντας δικούς του δημάρχους, αλλά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ήταν απαισιόδοξα για το κόμμα, αφού κατάφερε να λάβει μόνο 8.772 ψήφους ή 0,56 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων σε ολόκληρη τη χώρα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ