Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία
Ιούλιος 24, 2015.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν τρεις στόχους σε περιοχές που ελέγχει το ‘Ισλαμικό κράτος’ στη βόρεια Συρία, σήμερα το πρωί,  σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.


Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τις 04:00 τοπική ώρα, από τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η ανακοίνωση αναφέρει καταστράφηκαν οι τρεις στόχοι που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Οι κάτοικοι της τουρκικής πόλης Κίλις, στην νότια Τουρκία, αναφέρουν ότι οι εκρήξεις ήταν πολύ δυνατές  και ξύπνησαν τους κατοίκους.

Οι επιθέσεις έγιναν την επόμενη ημέρα των αψιμαχιών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο Τούρκου αξιωματικού.

Όπως αναφέραμε, χθες,  η Τουρκία έχει εξουσιοδοτήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ και να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του ισλαμικού κράτους.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ