Η Κίνα κατηγορεί την Τουρκία για προώθηση Ουιγούρων στο «Ισλαμικό κράτος»





http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 11, 2015.

Στους Ουιγούρους από την Τζιν Γιάνγκ της Κίνας εκδίδονται τουρκικά δελτία ταυτότητας, από Τούρκους διπλωμάτες και στη συνέχεια του μεταφέρουν στην Τουρκία, όπου κάποιοι οδηγούνται να ενταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες, όπως είναι το ‘Ισλαμικό Κράτος’ ως «βορά των κανονιών», δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Κίνας.


«Η Κίνα ισχυρίζεται ότι Τούρκοι απεσταλμένοι παραδίδουν έγγραφα ταυτότητας σε Ουιγούρους, για να ενταχθούν στο ‘ισλαμικό κράτος’», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το Πεκίνο δηλώνει ότι η μειονότητα των Ουιγούρων που μιλά την πρωτο-τουρκική γλώσσα, είναι Κινέζοι υπήκοοι και όσοι προσπαθούν να φύγουν από Κίνα πρέπει να επιστρέψουν στην περιοχή καταγωγής τους, στο δυτικά τμήμα της χώρας που συνορεύει με την Κεντρική Ασία.

«Οι τουρκικές πρεσβείες στην Νοτιοανατολική Ασία τους παρέχουν τουρκικές ταυτότητες», είπε το Σάββατο, ο Τονγκ Μπισάν, προϊστάμενος του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, στο τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων, σε συνέντευξη Τύπου σε ομάδα ξένων δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία κάνει προπαγάνδα  στέλνοντας βίντεο και μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα και στους υπολογιστές τους όπου τους υπόσχονται ότι οι χαρές της ζωής θα έρθουν πολεμώντας και ιδιαίτερα στη μετά θάνατο ζωή.

«Οφείλουμε να τους μορφώσουμε και να τους υποστηρίξουμε, να τους πούμε ποιο είναι το πραγματικό Ισλάμ. Βλέπουν και ακούν ένα σωρό πράγματα στο διαδίκτυο από παράνομους Τούρκους ιμάμηδες», είπε.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ