Μολδαβία: Στρατιωτική άσκηση με Αμερικανούς, Πολωνούς, Γεωργιανούς και Ρουμάνους



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 13, 2015.

Στη Μολδαβία ξεκίνησε στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Πολωνία, η Γεωργία και η Ρουμανία.


Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Γεωργίας  η άσκηση «Κοινή Προσπάθεια 2015» γίνεται κοντά στην πόλη  Μπάλτι.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης Αμερικανοί στρατιώτες θα επιδείξουν στους στρατιώτες της Μολδαβίας τη χρήση πυροβόλων διαμετρήματος 60 και 120 χιλιοστών.

Ο διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων της Μολδαβίας, συνταγματάρχης Βιατσεσλάβ  Ρούσου δήλωσε ότι ‘ ο στρατός των ΗΠΑ και της Μολδαβίας συνδέονται με φιλία και πραγματοποιούν ετήσια άσκηση ετοιμότητας».

Πρόσθεσε ότι στην άσκηση συμμετέχουν και δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν την απόφαση των αρχών της Μολδαβίας για την αύξηση των αμυντικών δαπανών και τον εκσυγχρονισμό του στρατού εν όψει της ουκρανικής κρίσης.

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, Ρέι Μάμπους σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι. Οι αμυντικές δαπάνες της Μολδαβίας δεν ξεπερνούν το 1% του ΑΕΠ της χώρας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ