Αμερικανική Εφημερίδα «Η Ελλάδα, ίσως, μεταφέρει μυστικά του ΝΑΤΟ στη Ρωσία»



http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 9, 2015.
«Η Ελλάδα μπορεί να παραδώσει στη Ρωσία μυστικές πληροφορίες του ΝΑΤΟ», γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ σε αναφορά της  αμερικανικής εφημερίδας «The Daily Beast», η οποία επικαλείται δικές της πηγές.


«Στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Κρεμλίνο χρησιμοποιούσε ενεργά την Ελλάδα ως προγεφύρωμα στις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ και σε αυτήν την περίοδο κατάσκοποι της Μόσχας  έχει διεισδύσει βαθιά στο πολιτικό σύστημα της Αθήνας».

Με ανάληψη της εξουσίας από το ‘ΣΥΡΙΖΑ’, το ποσοστό των Ρώσων πρακτόρων στη χώρα έχει αυξηθεί σημαντικά, σχολίασε ένας πράκτορας της CIA.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες του Βόρειου Ατλαντικού Συμφώνου, υπάρχει αυξανόμενη  ανησυχία για «μυστική» σχέση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των ρωσικών αρχών. Και αυτές οι αρχές στην Ελλάδα δεν προσπαθούν να κρύψουν τη σχέση τους με το Κρεμλίνο.

«Η παρούσα αντίληψη, ερχόμενος στην Αθήνα,  είναι ακριβώς η ίδια, όπως είχα σημειώσει για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και μπορεί να ενεργούν έτσι. Πάντοτε υπήρχε μια αμφιβολία για τους Έλληνες» είπε πράκτορας ευρωπαϊκής μυστικής υπηρεσίας.

Η πηγή της Συμμαχίας τόνισε ότι  η Αθήνα αντιλαμβάνεται  τις υποχρεώσεις της με την Οργάνωση για στρατιωτική συνεργασία με τη Δύση, μόνο στα χαρτιά, γράφει το δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ