Οι Αμερικανοί είναι αντίθετοι σε κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία


http://www.echedoros-a.gr



Ιούλιος 15, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία μια αυτόνομης κουρδικής οντότητας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως δήλωσε επιτετραμμένος του προέδρου την Τρίτη.


Ο στρατηγός Τζον Άλεν- John Allen,  πιστεύει ότι οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία δεν υποστηρίζουν μια ‘ξεχωριστή κρατική οντότητα’, αλλά δεν προέβη σε λεπτομέρειες.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, έχουν υποστηρίξει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας (PYD) έχει προσπαθήσει να αλλάξει τον πληθυσμό της βόρειας Συρίας για τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους που θα εκτείνεται από το Ιράκ και θα φθάνει μέχρι τις ακτές της Μεσογείου Θάλασσας.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ένας εταίρος που έχει, τελικά τη δυνατότητα  να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, δεν θα γίνει μια κατοχική δύναμη», είπε ο Άλεν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον- μία μη κομματική πολιτική οργάνωση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν την περιοχή να χωρίζεται σε θρησκευτικά και εθνοτικά κομμάτια».

Ο Άλεν αναφέρθηκε, επίσης,  στην συμφωνία με το Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, λέγοντας ότι ορισμένοι από τους συμμάχους της Αμερικής ανησυχούν για τη συμφωνία.

«Για πολλά από τα μέλη  των συμμάχων μας, το Ιράν ήταν, είναι και μάλλον θα παραμείνει μία από τις κύριες πηγές απειλών για την εθνική τους ασφάλεια», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν θα κάνω εικασίες για τη σημερινή ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά είναι για όλους μας ένα σημαντικό ζήτημα».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ