Αντιπολίτευση Σκοπίων: Ξεχειλίζει το ποτήρι του μίσους από την Κυβέρνηση







Ιούλιος 21, 2015.

Με απειλές, βία, ξυλοδαρμούς αντιφρονούντων  και εκβιασμούς προσπαθεί να επιβιώσει το καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.


 Μετά τον ξυλοδαρμό  με σιδερένιες ράβδους του δημοσιογράφου Σάσο Ιβανόφσκι, που είχε το θάρρος να λέει τη γνώμη του μέσω της ιστοσελίδας του «Maktel», την γρονθοκόπησή του από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων μέσα στο δρόμο, έρχεται τώρα ο ξυλοδαρμός και παραλίγο θάνατος, άλλου δημοσιογράφου, του Μάριαν Σταμενκόφσκι, που τόλμησε και αυτός να κρίνει την πολιτική που ακολουθεί το κυβερνών VMRO-DPMNE.

Τα συμβάντα αυτά είναι αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για την ανελευθερία και τον ολοκληρωτισμό που κυριαρχεί στην πΓΔΜ.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο εκπρόσωπος τύπου του SDSM, Πέτρε Σιλέγκοφ, αναφέρεται στις δύο επιθέσεις των δημοσιογράφων.



Το βίντεο


Σας επισημαίνουμε ότι το περιστατικό που συνέβη χθες, με τον διαχειριστή της ηλεκτρονικής πύλης ‘ Dokaz. mk’, κατά το οποίο ο Μάριαν Σταμενκόφσκι κατέληξε με σπασμένο κεφάλι και κάταγμα στη μύτη από μεταλλικές ράβδους. Είναι μια σταγόνα περισσότερη στο ποτήρι του μίσους,  που μπορεί να έχει περαιτέρω συνέπειες.

Οι κατάλληλες οργανώσεις,  και κυρίως οι επαγγελματίες στην αστυνομία, θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να αντισταθούν στις πιέσεις (των αποφάσεων) του κόμματος, να κινήσουν διαδικασία έρευνας και να αποσαφηνίσουν τη χθεσινή βάρβαρη επίθεση κατά του διαχειριστή  της πύλης ‘ Dokaz. mk’, αλλά, επίσης,  και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις -και είναι πολλές.

Επαναλαμβάνουμε ότι το γεγονός που η κυβέρνηση, έχει ακόμη στο σχήμα της τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πεσέφσκι που επιτέθηκε κατά του διαχειριστή της πύλης «Maktel», χωρίς καμία διαδικασία εναντίον του, αποκαλύπτει το σκανδαλώδες γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση διέταξε αυτές τις πράξεις βίας.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ