Αριστεροί και Αναρχικοί Τούρκοι εντάσσονται στους Κούρδους Συρίας




http://www.echedoros-a.gr


Ιούλιος 13, 2015.

Στην  «YPG»- στρατιωτική πτέρυγα του κουρδικού κόμματος της Συρίας PYD,  έχουν ενταχθεί αγωνιστές από όλον τον κόσμο, γράφει τουρκικό δημοσίευμα που επικαλείται τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά όπως αποδείχθηκε, στην μαχητική κουρδική ομάδα συμμετέχουν πολλά μέλη αριστερών οργανώσεων από την Τουρκία.


Η επιβεβαίωση έρχεται και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι πολλά μέλη της ‘Ομάδας Λαϊκής Άμυνας’ [YPG] είναι από παράνομες αριστερές οργανώσεις της Τουρκίας.


Η ένταξη των αριστερών Τούρκων στην κουρδική οργάνωση που μάχεται τους τζιχαντιστές άρχισε με τις δημοσιεύσεις των κτηνωδιών των Ισλαμιστών, γράφει το δημοσίευμα.

Υπάρχουν μέλη από  το «Τουρκικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο», από το «Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα» και από σκληροπυρηνικό «MLCP»  [Μαρξιστικό – Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα) που η λειτουργία του είναι παράνομη στην Τουρκία,  επίσης, εκτός από τα μέλη των αριστερών κομμάτων, έχουν ενταχθεί και ανεξάρτητα άτομα τα οποία χαρακτηρίζονται ως αναρχικοί, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ