Καμία συμπάθεια προς την Ελλάδα από τις χώρες της Βαλτικής



http://www.echedoros-a.gr

Το βουλγαρικό δημοσίευμα γράφει ότι δεν υπάρχει καμία συμπάθεια για την Ελλάδα, ώστε  να ξεπεράσει την κρίση

Ιούλιος 10, 2015.

Οι αντιστάσεις σε οποιαδήποτε περαιτέρω παραχωρήσεις προς στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα έντονες στις χώρες της  Βαλτικής.


Αφού έχουν περάσει από τη δική τους κρίση, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, μπήκαν σε μια σταθερή γραμμή. Επιπλέον οι λαοί τους έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο ένα μικρό μέρος των μισθών και των συντάξεων που λαμβάνουν οι Έλληνες, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα  ενημερωτικής ιστοσελίδας.


Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε οποιαδήποτε συμπάθεια από τα κράτη της Βαλτικής που διαφοροποιούνται στην επίλυση της κρίσης του χρέους της.


Η Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, πρόεδρος της Λιθουανίας, προέβη σε ‘ωμές’ δηλώσεις: «Η ώρα για το πάρτι σε βάρος των άλλων,  που έκανε η Ελλάδα, τελείωσε».


Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας -Taavi Rõivas, σκλήρυνε, επίσης, τους τόνους:  Οι μεταρρυθμίσις στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτες».


Το ελληνικό ‘όχι’ στη δημοψήφισμα για το νέο μνημόνιο, που προέβλεπε μεταρρυθμίσεις  στην Ελλάδα, εξόργισε την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία- χώρες  που έπρεπε να λάβουν ορισμένες δύσκολες πολιτικές αποφάσεις και να κάνουν θυσίες για να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας. Από εκεί προκύπτει και η ελάχιστη συμπάθεια προς την Ελλάδα.


Οι τρεις χώρες της Βαλτικής ετέθησαν σε αυστηρά μέτρα λιτότητας το 2009 και το 2010 και ο πληθυσμός τους, περί τα επτά εκατομμύρια έπρεπε να αγωνισθεί με τη μεγαλύτερη  ύφεση και το υψηλό ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι λαοί  δεν προέβησαν σε θορυβώδεις διαμαρτυρίες και ψήφισαν υπέρ των μέτρων. Σήμερα οι χώρες αυτές της Βαλτικής υποφέρουν από σοβαρό ποσοστό μετανάστευσης, παρά τους ‘δείκτες’ ανάπτυξής τους.


Το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο  προϊόν  ανά κάτοικο είναι μόλις το 50% του μέσου όρου της Ευρωζώνης.


Οι τρεις βαλτικές χώρες πιστεύουν ότι έχουν κάνει θυσίες για την Ευρώπη που οι Έλληνες δεν προτίθεται να κάνουν…


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ