Κοσσυφοπέδιο: Ισλαμιστές προσπάθησαν να δηλητηριάσουν λίμνη πόσιμου ύδατος





http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 12, 2015.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε πέντε ύποπτα άτομα για εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα που προσθέτει ότι αρχικά συνελήφθησαν τρία άτομα στη λίμνη Μπάτοβτς, και μετά έγινε η σύλληψη και άλλων δύο.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι ύποπτοι φορούσαν μάσκες, είναι ηλικίας από 26 έως 35 ετών από τη Μιτρόβιτσα και την Ίστοκ και κατηγορούνται για προσπάθεια ρίψης δηλητηρίου μεγάλης ποσότητας στο νερό της λίμνης.

Στα δύο οχήματα που είχαν ένα ‘Golf II’και ένα  Passat’, βρέθηκαν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την τρομοκρατική τους πρόθεση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ύδρευσης στην Πρίστινα, σταμάτησε αμέσως την παροχή νερού από τη λίμνη Μπάτοβτς και έστειλε δείγματα στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για να ελέγξει εάν έχει δηλητηριασθεί το νερό που είναι πόσιμο και από το οποίο τροφοδοτείται  η πόλη.


Σύμφωνα με την «Kosovapress» η γιατρός Αριέτα Μίεκου, εκπρόσωπος της ύδρευσης κάλεσε του πολίτες να μην πανικοβάλλονται και να παραμείνουν ήρεμοι μέχρι να εκδοθεί  η απάντηση  του ελέγχου στο πόσιμο νερό.

Η ίδια τόνισε ότι η Διεύθυνση της  Ύδρευσης, σταμάτησε αμέσως την παροχή ύδατος, για λόγους ασφαλείας, σε συνεργασία με την αστυνομία, μέχρι να δοθεί τελική απάντηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας υγείας, για τη χημική σύνθεση του νερού.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ