Σκόπια: Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις- παρατείνεται η πολιτική κρίση






Ο αρχηγός του SDSM εγκαταλείπει τις διαπραγματεύσεις- Σχεδιασμός για κλιμάκωση των δραστηριοτήτων το Φθινόπωρο

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 9, 2015.


«Θα δραστηριοποιηθούμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με όλα τα δημοκρατικά μέσα, θα δημοσιεύσουμε νέες τηλεφωνικές υποκλοπές που δείχνουν παρανομίες από την κυβέρνηση και με τον ερχομό του φθινόπωρου, περιμένουμε κλιμάκωση των δραστηριοτήτων αυτών».


Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της πΓΔΜ, ο Σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος προηγουμένως (την Τετάρτη) είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις που έγιναν υπό την αιγίδα δυτικών διπλωματών για την αποκατάσταση  της δημοκρατίας και τη διοργάνωση πρόωρων εκλογών, απέτυχαν.

Ο Ζάεφ είχε δηλώσει ότι έχει μικρή προσδοκία σχετικά με την επίσκεψη της Αμερικανίδας Βικτώρια Νούλαντ-  βοηθού Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι «κάθε καλή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη».

Η κρίση στην πΓΔΜ ξεκίνησε με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) από το Κοινοβούλιο της χώρας και συνεχίζεται στη διάρκεια των τελευταίων μηνών με δημόσιες  παρουσιάσεις των λεγόμενων «Βομβών του Ζάεφ», δηλαδή τις μαζικές καταγραφές τηλεφώνων 20 χιλιάδων πολιτών.

Οι παράνομες αυτές καταγραφές των συνομιλιών,  που παραδόθηκαν στον Ζάεφ από συμπαθούντες σε αυτόν,  υπαλλήλους της μυστικής αστυνομίας, παρέχουν γενικές ενδείξεις των κυβερνητικών παρανομιών, του νεποτισμού, τις παρεμβάσεις στο δικαστικό σώμα, τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και άλλες ανήθικες καθώς και εγκληματικές πράξεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ