Πάνω από 1.000 Γάλλοι ισλαμιστές πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος
Ξεπερνούν τους χίλιους οι Γάλλοι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ

Αύγουστος 11, 2015.

Χαλέπι.

Ένας ακόμη Γάλλος, 40 ετών, σκοτώθηκε σε σύγκρουση με το στρατό της Συρίας στην πόλη Χαλέπι, της Συρίας.


Ονομαζόταν Ομάρ Ντιάμπι και ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ενταγμένος στην τρομοκρατική οργάνωση από το 2013.

Είναι ο 104ος άνθρωπος από τη Γαλλία που σκοτώνεται στη Συρία και το Ιράκ, πολεμώντας στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Εκτιμάται ότι οι τζιχαντιστές από τη Γαλλία κυμαίνονται μεταξύ 1100 και 1700 και σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, περίπου 120 από αυτούς έχουν επιστρέψει στη Γαλλία, όπου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία. Ήδη, 76 έχουν φυλακισθεί.

Υπολογίζονται σε χιλιάδες οι τζιχαντιστές που απαρτίζουν την τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, προερχόμενοι από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Η επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών έχει επιβραδύνει τη προσέλκυση αλλά δεν την σταμάτησε εντελώς, η ροή των ξένων τζιχαντιστών είναι μεγαλύτερη από την εντόπια, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.


Ο Ομάρ Ντιάμπι θεωρούνταν ανώτερο στέλεχος της Ομάδας και η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που αποκαλύπτεται  ότι η οργανωτική δομή του Ισλαμικού Κράτους στελεχώνεται από επικεφαλής, πρώην μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας  του  απαγχονισμένου ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ