Οι Γερμανοί πήραν τη διαχείριση 14 αεροδρομίων στην Ελλάδα




Αύγουστος 18, 2015.

Η γερμανική εταιρεία «Fraport», η οποία κατέχει και τη διαχείριση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, έχει λάβει την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, σε μια συμφωνία που έχει συνάψει αξίας € 23,1 δισεκατομμυρίων.


Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ελλάδας, η σύμβαση βασίζεται στις συνθήκες που δημοσιεύονται στην προσφορά που δόθηκε από την εταιρεία που εδρεύει στη Φρανκφούρτη.

Τα 14 αεροδρόμια που βρίσκονται, ήδη, υπό τη διαχείριση  της «Fraport», είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Σαντορίνης, Σκιάθου, Μυκόνου, Άκτιου και Χανίων.

Η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων περιλαμβάνεται στο μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, προκειμένου να επωφεληθούν της κατάστασης από το 3ο Πακέτο βοήθειας ύψους €86 δισεκατομμυρίων.

Στην πραγματικότητα, το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2014, όταν  είχε εκδηλωθεί δημόσια το επενδυτικό ενδιαφέρον και  η λήψη υπό τη διαχείρισή της.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ