Τουρκική κυβέρνηση: 440 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε ένα μήνα




Αύγουστος 19, 2015.

Δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ‘Anadolu’, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι τουλάχιστον 440 Κούρδοι αυτονομιστές του PKK,  σκοτώθηκαν από τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στη χρονική διάρκεια 7 Ιουλίου – 17 Αυγούστου.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα στοιχεία ελήφθησαν από τις τουρκικές υπηρεσίες από διάφορες πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων και των επίσημων δηλώσεων της αστυνομίας και της χωροφυλακή ή του Γενικού Επιτελείου.

Από τα 440 θύματα, περίπου τα 390 ανήκουν στους βομβαρδισμούς που έγιναν ξαφνικά στο βόρειο Ιράκ, στα υψώματα του Καντίλ,  σε στρατόπεδα Κούρδων αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Επίσης περισσότερα από 400 μέλη του PKK τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 150 σοβαρά στις επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι 51 Κούρδοι αντάρτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Οργανωμένες επιχειρήσεις του τουρκικού κράτους έγιναν, επίσης,  κατά  Κούρδων που ανήκουν στην Ένωση των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν και στο Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας σε όλη τη χώρα.

Συνολικά, 1.730 ύποπτοι, πολλοί εκ των οποίων κάτω των 18 ετών συνελήφθησαν και από αυτούς  417 οδηγήθηκαν στις φυλακές με την κατηγορία ότι έχουν σχέση με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Πολλοί από τους συλληφθέντες είναι πολιτικές προσωπικότητες που ανήκουν και έκαναν προεκλογικό αγώνα για το φιλοκουρδικό «Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών» (HDP).

Στη Μούγλα συνελήφθη, συγκεκριμένα, ο Αμπντουλάχ Ιπεκλί, τοπικός συμπρόεδρος του HDP, καθώς επίσης στη Μαρμαρίδα συνελήφθησαν τρεις πολιτικοί του HDP με την υποψία ότι έχουν σχέση με το PKK.

Επίσης, συνελήφθη ο Şemsettin Aykaç, μέλος του κομματικού συμβουλίου  του HDP στην Σιίρτ.

Οι συλλήψεις αποτελούν προσπάθεια αποδυνάμωσης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP σε προσεχείς εκλογές, καθώς στις τελευταίες εκλογές της 7ης Ιουνίου έλαβε 13% των ψήφων και κατάφερε να εισέλθει στο τουρκικό κοινοβούλιο καταλαμβάνοντας  80 έδρες.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ