Η Τουρκία καταδίκασε το BBC για ‘φιλοκουρδισμό’









Αύγουστος 21, 2015.


Η Άγκυρα καταδίκασε το βρετανικό δίκτυο BBC (British Broadcasting Corporation) για τη δημοσίευση μιας συνέντευξης που η Τουρκία χαρακτηρίζει ότι πρόκειται για ‘σαφή υποστήριξη στην τρομοκρατία’ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επέκρινε τη δημοσίευση στις 20 Αυγούστου  από τον τηλεοπτικό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου (BBC) συνέντευξης  με μέλη του PKK.

«Προβολή με αυτόν τον τρόπο σε μια οργάνωση η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από πολλές χώρες, ιδίως χώρες της ΕΕ, είναι σαφώς υποστήριξη στην τρομοκρατία», δήλωσε το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Στις 20 Αυγούστου, το BBC προέβαλε ένα βίντεο στο οποίο  μαχητές του PKK προετοιμάζονται να πολεμήσουν με το ‘Ισλαμικό Κράτος’.

Η παρουσίαση αυτή ενόχλησε την Άγκυρα που την χαρακτήρισε ως ‘απαράδεκτη’ και την καθόρισε ως «γραπτή και οπτική προπαγάνδα υπέρ του PKK».

Στην παρουσίασή του το BBC ανέφερε ότι «το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις τουρκικές αρχές και αρκετά δυτικά κράτη, αλλά τώρα είναι ένας βασικό παράγοντας στη μάχη κατά της τρομοκρατικής τζιχάντ ομάδας του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Το τούρκικο ΥΠΕΞ δήλωσε ότι όλη η παρουσίαση αυτή, απλά ενθαρρύνει τη συμμετοχή στην παράνομη ομάδα, απεικονίζοντας το PKK ως μια «αθώα οργάνωση» που αγωνίζεται κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ