πΓΔΜ: Τζιχαντισμός και ο Ιμάμης των Σκοπίων Ρετζέπ Μεμίσι






Του Βλάντισλαβ  Περούνοβιτς

Αύγουστος 10, 2015.

Μετά τη σύλληψη του Ιμάμη των Σκοπίων, Ρετζέπ Μεμίσι, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κατήχηση των τζιχαντιστών μεταξύ των εντόπιων Μουσουλμάνων στην πΓΔΜ (μερικοί από αυτούς πρόσφατα στράφηκαν από τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό στο Ισλάμ), πολλά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να ανιχνεύσουν το σκοπό και τη φύση των τζιχαντιστών στην πΓΔΜ.


Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστών από την πΓΔΜ δραστηριοποιούνται στα πεδία των μαχών της Συρίας και του Ιράκ και μερικές δεκάδες σκοτώθηκαν στις μάχες.

Με την πρόσφατη δράση της αστυνομίας των Σκοπίων συνελήφθησαν μερικοί διοργανωτές  της εκπαίδευσης και της διαμετακόμισης των τζιχαντιστών, ενώ πολλά από αυτά, είναι γνωστά στο κοινό ως μια υπόθεση των ΜΜΕ.
Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες είναι προφανές  ότι, λόγω, τυχόν, νέων ενεργειών, η αστυνομία δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες τώρα.

Το βίντεο

Ο Ιμάμης των Σκοπίων,Ρετζέπ Μεμίσι είχε επίσης των έλεγχο των τζαμιών στην ανατολική  πΓΔΜ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών από το Στιπ, Ράντοβιτς και Στρούμιτσα,  ο δημιουργός των λεγόμενων ‘ισλαμικών κυττάρων’ στη χώρα, χρησιμοποιούσε, επίσης, και αυτά τα θρησκευτικά αντικείμενα για κηρύγματα και εκπαίδευση των νέων ανθρώπων που έπρεπε να πολεμήσουν για τους στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

Η πιθανότητα ότι ένας μεγαλύτερος  αριθμός πολιτών από την πΓΔΜ, που βρίσκονται στα πεδία των μαχών στη Συρία, δεν αποκλείεται να έχουν προσληφθεί συγκεκριμένα από τα τζαμιά της ανατολικής  πΓΔΜ.
Για την εξάπλωση των ριζοσπαστικών ιδεών του, ο Ρετζέπ Μεμίσι και οι οπαδοί του χρησιμοποιούσαν το Internet με μεγάλη επιτυχία. Μέσα από τη σελίδα «Teuhid.net», καθώς και μέσω των κοινωνικών δικτύων, ο Μεμίσι καλούσε σε καθημερινή βάση για συμμετοχή σε ιερό πόλεμο, τζιχάντ στην Εγγύς Ανατολή.
«Το Χαλιφάτο θα εγκαταστήσει ένα καθεστώς παντού όπου υπάρχουν Μουσουλμάνοι. Μουσουλμάνοι που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ είναι αδελφοί μας και δεν πρέπει να καθόμαστε απαθείς».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ