Το ρούβλι κύριο νόμισμα στη ΛΔ του Λουγκάνσκ




Αύγουστος 19, 2015.
Το υπουργικό συμβούλιο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, αποφάσισε να καθιερώσει, από την 1η Σεπτεμβρίου,  το ρωσικό ρούβλι ως κύριο νόμισμα στην επικράτειά της, σημειώνει σήμερα το Ίντερφαξ.


«Με σκοπό την υιοθέτηση μέτρων για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού νομισματικού συστήματος, καθώς και την εφαρμογή των οικονομικών συναλλαγών στο έδαφος του Λουγκάνσκ, η ΛΔ του Λουγκάνσκ αποφάσισε  να συναλλάσσεται σε ρωσικά ρούβλια μετά την απότομη πτώση του τοπικού νομίσματος της Ουκρανίας- χρούβνι. Από τούδε και στο εξής βασική μονάδα νομίσματος στην ΛΔΛ θα είναι το Ρωσικό Ρούβλι», αναφέρει η απόφαση των υπουργών και προσθέτει:

«Η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, οι συντάξεις και οι άλλες κοινωνικές πληρωμές, όπως ορίζονται από το εφαρμοστέο δίκαιο, θα γίνονται σε ρωσικά ρούβλια».

Η ΛΔ του Λουγκάνσκ κήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ουκρανία το 2014, όπως έπραξε και η επαρχία Ντονέτσκ σε Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, αλλά σε αυτή λειτουργεί, ακόμη,  το διπλό νόμισμα, το ρούβλι και το χρούβνι.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ