Σερβία: Κατεδαφίζεται το πρώην Γενικό Επιτελείο Στρατού





Το «μνημειακό» Γενικό Επιτελείο Στρατού στο Βελιγράδι, χτυπημένο από πυραύλους του ΝΑΤΟ το 1999



Του Βλάντισλαβ Περούνοβιτς

Αύγουστος 11, 2015.


Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Μπρατισλάβ Γκάσιτς, το παλιό κτήριο του στρατιωτικού Γενικού Επιτελείου της πρώην ‘Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας’ στο Βελιγράδι, το οποίο έχει πάθει σοβαρές ζημιές από την επίθεση του ΝΑΤΟ το 1999, θα κατεδαφισθεί.


Ο Γκάσιτς δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου θα κατεδαφισθεί αρχίζοντας από το φετινό Σεπτέμβριο, υπονοώντας ότι, ίσως, ένα τμήμα του παραμείνει για λόγους μνήμης.

Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας σχεδιάζει τον καθαρισμό όλων των συντριμμιών και τα μπάζα από τις κατεστραμμένες υποδομές σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Μεταγραφή του βίντεο

Το υπουργείο Άμυνας και ο Στρατός της Σερβίας, κατά το τελευταίο διάστημα,  έχουν εργαστεί βήμα προς βήμα για την αποκατάσταση του παλιού Γενικού Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα με τα διαθέσιμα κονδύλια του προϋπολογισμού.

Σχεδιάζουμε η μεγαλύτερη δουλειά να γίνει αυτό το χρόνο, σχετικά με την κατεδάφιση και την υγιεινή του αντικειμένου του παλιού Γενικού Επιτελείου, το οποίο έπαθε βαριές ζημιές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το 1999.  Με αυτήν την έννοια, θα προκηρύξουμε  διαγωνισμό τον επόμενο μήνα για επιλογή του αναδόχου του έργου στο κτήριο ‘Α’.
Όταν  η επιλογή γίνει, θα αρχίσουμε με την εκκαθάριση αυτών των κτηρίων.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ