Η Ελλάδα βλέπει την αλβανική κυβέρνηση σαν τους τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’



 Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, γκρεμίστηκε από τους Αλβανούς χθες το βράδυ


Αύγουστος 26, 2015.
Μετά την απόφαση της αλβανικής Πολεοδομίας  για το γκρέμισμα του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, σκληρή ήταν  η αντίδραση  αξιωματούχων της Αθήνας, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.


Με απειλητικό τόνο ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας έκανε σύγκριση το συμβάν,  με την καταστροφή των αρχαίων δομών στην Παλμύρα από τους τζιχαντιστές στη Συρία.



Προέβη σε μία δήλωση που έχει να εμφανισθεί  πολλά χρόνια στις διμερείς σχέσεις. Ο Κούτρας εκτός από την καταδίκη της πράξης, κατηγορεί για ακαμψία τα Τίρανα, τόσο στις διμερείς σχέσεις, όσο και στη διεθνή σκηνή.

«Η καταστροφή των θρησκευτικών δομών που έγινε πρόσφατα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική από τους τζιχαντιστές, σήμερα είδαμε να γίνεται πραγματικότητα και στη γειτονική μας χώρα, την Αλβανία. Κανένα σχόλιο περαιτέρω», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα αναφερόμενο στις δηλώσεις Κούτρα.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσαν ότι από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα.
Λόγω του ότι ο πρέσβης Ντερβίσι βρίσκεται για διακοπές στη χώρα του , θα πάει αντί αυτού η διπλωμάτης Εντλίρα Μερκούρι. Οι πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει διακοίνωση διαμαρτυρίας προς την αλβανική κυβέρνηση για την υπόθεση.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ