Ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Υπερδνειστερία










Αύγουστος 19, 2015.
Περίπου 400 Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποίησαν, την Τετάρτη, άσκηση με πραγματικά πυρά, στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, αναφέρει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.


Ο σχεδιασμός της άσκησης βασίστηκε σε υποθετική επίθεση ανατρεπτικών ομάδων, όπως ανέφερε ο συνταγματάρχης Όλεγκ Κοσέτκοφ του ρωσικού στρατού στην Υπερδνειστερία.

Κατά τους τελευταίους μήνες τα ρωσικά στρατεύματα στην αποσχισθείσα από τη Μολδαβία,  περιοχή της Υπερδνειστερίας, διεξάγουν πολυάριθμες στρατιωτικές ασκήσεις, στο πλαίσιο της έντασης μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Η ρωσική στρατιωτική δύναμη στην Υπερδνειστερία, που έχει αποστολή τη διατήρηση της ειρήνης, απαρτίζεται από 2000 στρατιώτες, η αποστολή εναλλάσσεται ανά εξάμηνο. Νέα αλλαγή θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ