Σκόπια: Κηρύχθηκε κατάσταση κρίσης στα νότια και βόρεια σύνορα




Αύγουστος 20, 2015.

Σκόπια.

Λόγω της αυξημένης εισροής μεταναστών στη χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση κρίσης στα νότια και στα βόρεια σύνορα του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ίβο Κοτέβσκι, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι στα νότια σύνορα θα εμπλακεί και ο στρατός με την αύξηση της ασφάλειας για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρέχει την πιο κατάλληλη και ανθρώπινη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα καθοριστεί το σχέδιο δράσης  που θα ακολουθήσει το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων για το πρόβλημα που αναφύεται.

Στα νότια σύνορα της χώρας (με την Ελλάδα) βρίσκονται πολυάριθμοι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Ήδη δρομολογούνται λεωφορεία για την μετακίνηση των μεταναστών μέχρι τα βόρεια σύνορα στην πορεία τους προς τη Ευρώπη στην τιμή των 10 ή 11 ευρώ, ενώ είναι και πρόσφυγες οι οποίοι προτιμούν να πάρουν ταξί μέχρι τα βόρεια σύνορα στην τιμή των 100 ευρώ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ