Σκόπια: Αντιδράσεις από παραίτηση υπουργού του σλαβικού κόμματος






Αύγουστος 5, 2015. βίντεο

Η σχεδόν ανεπαίσθητη παραίτηση του Ίβο Ιβανόφσκι, υπουργού Κοινωνίας της Πληροφορίας και Διοίκησης, του ακροδεξιού κυβερνώντος κόμματος - VMRO-DPMNE- αποκαλύπτει την αδυναμία του κυβερνητικού σχηματισμού.


Ο Ιβανόφσκι είχε τη δικαιοδοσία σε ένα από τα μεγαλύτερα  υπουργεία στην κυβέρνηση της πΓΔΜ και είχε τη φήμη της στενής φιλίας με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ενώ ο Ιβανόφσκι δεν προέβη σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, μερικοί εμπειρογνώμονες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι η συνοχή στην κυβέρνηση του Γκρούεφσκι άρχισε να ξεθωριάζει. 


Τα κίνητρα είναι ασαφή, και στη σημερινή (Τετάρτη) συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια υπήρχαν εικασίες σχετικά με τα αίτια της εν λόγω  απόφασης.


Μεταγραφή του βίντεο (από τη συνέντευξη Τύπου του SDSM):

Αγαπητοί, 

Οι παραιτήσεις  από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι  συνεχίζονται. Πριν φύγουν τελικά από την πολιτική σκηνή,  οι στενότεροι συνεργάτες και υπουργοί του Γκρούεφσκι τον εγκαταλείπουν.

Τελευταία παραίτηση του  Ίβο Ιβανόφσκι,  του  υπουργού της Κοινωνίας της Πληροφορίας  και Διοίκησης της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

Τα πάντα είναι σαφή σε όλους, ότι το πλοίο βυθίζεται, το τέλος του καθεστώτος είναι κοντά και η ελευθερία πλησιάζει.

Η κυβερνητική αποτυχία σε βασικούς τομείς, η πολιτικοποίηση και ο κομματισμός των θεσμών, ο κυβερνητικός έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης,  έχουν απομακρύνει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή πορεία και το δρόμο των δημοκρατικών χωρών.

Τέλος, ο Ιβανόφσκι, έχει την υποχρέωση να απαντήσει εάν με την παραίτησή του κρύβει κάτι επιπλέον, κάτι φριχτό,  το οποίο εξακολουθεί να είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ