Οι Βούλγαροι συνέλαβαν πέντε Αλβανούς τζιχαντιστές




Αύγουστος 28, 2015.

Σόφια.

Η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία συνέλαβε πέντε Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι τζιχαντιστές. Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν βίντεο με κομμένα κεφάλια και προσευχές από το Κοράνι που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές στη Συρία.


Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομική διεύθυνση στο Κιουστεντίλ, δια του εκπροσώπου της, Βασίλ Μιτοβ Ποτβραντούρα, ανέφερε ότι συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Οι Αλβανοί ταξίδευαν με αυτοκίνητο και όταν έπεσαν στην αντίληψη της αστυνομίας στην περιοχή Γιούσεβο, προσπάθησαν να την δωροδοκήσουν για να τους αφήσει να φύγουν.

Μετά τη σύλληψή τους, ο περιφερειακός εισαγγελέας στο Κιουστεντίλ διέταξε την προφυλάκισή τους για 72 ώρες προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους.

Στην υπόθεση είχαν λάβει μέρος μέλη της βουλγαρικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας, και οι οποίοι οδήγησαν τους ύποπτους στην εισαγγελία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ