Βουλγαρία: «Κρίση στην Ελλάδα; Ποια κρίση; Εκατομμύρια οι τουρίστες»


Αύγουστος 8, 2015.

Η Ελλάδα παρά τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, είναι γεμάτη με ξένους τουρίστες, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο αγγλόφωνη πηγή.


«Στην τηλεόραση ακούσαμε ότι υπήρχε πιθανότητα μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα», είπε ένα τουρίστας από τη Νορμανδία, Γαλλία, που αναπάυονταν στο υπαίθριο καφέ της πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, δροσιζόμενος από τους ανεμιστήρες που ψέκαζαν σταγονίδια νερού.

«Ήρθαμε για να επισκεφθούμε τα νησιά και όχι ιδιαίτερα την ηπειρωτική χώρα», είπε ο τουρίστας.

Αλλά, τα αρχαία μνημεία είναι μια ιδανική περιήγηση από την ξεκούραση στα νησιά, συνέχισε.

Οι τουρίστες στην Ελλάδα, τονίζουν ότι είδαν την κρίση στην Ελλάδα μόνο με το κλείσιμο των τραπεζών που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη.

Η τουρισμός στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει επηρεασθεί από την κρίση. Ο τουρισμός στην Ελλάδα-σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα- αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της Ελλάδας, ίσως περισσότερο σήμερα που η οικονομία συρρικνώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ