Σκόπια: Συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη των εντόπιων τζιχαντιστών






Αύγουστος 6, 2015.βίντεο

Γράφει ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς


Η συνέντευξη Τύπου του πρόσφατα διορισμένου υπουργού Εσωτερικών (Αστυνομίας), Μίτκο Τσάβκοφ, επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στην πΓΔΜ, που ξεκίνησε από τα ξημερώματα, κατά των τζιχαντιστών, των υποστηρικτών και των συνεργατών τους.


Σχετικά, με τους τζιχαντιστές, που όπως πιθανολογείται,  κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη, κατά την αστυνομική δράση, δεν έγινε καμία αναφορά και ο Τσάβκοφ στις δηλώσεις του ήταν ασαφής στο θέμα, αλλά, τουλάχιστον, δεν άφησε περιθώρια για εικασίες σχετικά με τις ενέργειες της αστυνομίας και επιβεβαίωσε ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ είναι παρόν στην πΓΔΜ, μια χώρα στην οποία το 38 % είναι πληθυσμός Μουσουλμανικός και μάλιστα Σουνίτες.




Τι λέει το βίντεο


Εννέα άτομα συνελήφθησαν και αναζητούνται άλλα 27, μετά από την αντιτρομοκρατική  επιχείρηση «Τσέλια» «Κελί», καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε δράση κατά ύποπτων δομών του «ισλαμικού κράτους» στη χώρα.

Οι ύποπτοι  κατηγορούνται  για οργάνωση και πρόσληψη ατόμων προκειμένου να φύγουν [ και να ενταχθούν] σε παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά επίσης για συμμετοχή στις δυνάμεις του ‘ισλαμικού κράτους’.

Ο υπουργός Τσάβκοφ,  ενημέρωσε ότι το υπουργείο επέδρασε σε 28 σημεία, από τα οποία 21 βρίσκονται στα Σκόπια, 4 στο Γκόστιβαρ και ακόμη από ένα στο Τέτοβο,  Στρούγκα  και Γκόστιβαρ. Σπίτια ερευνήθηκαν, αλλά και περιφερειακά γραφεία του τζαμιού Τουτουνσούς στα Σκόπια, όπως και στο  τζαμί Γιαγιά Πασά.

(Ο υπουργός της Αστυνομίας, Μίτκο Τσάβκοφ είπε) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εννέα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση καθώς αναζητούνται τα ίχνη 27 ακόμη ατόμων, που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα.


Σύμφωνα με την επιχειρησιακή γνώση που βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου (της αστυνομίας) 20 είναι ακόμη παρόντες στα πεδία των μαχών, κυρίως στη Συρία.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ