Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Σιίρτ




Αύγουστος 19, 2015.

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία Σιίρτ στην νοτιοανατολική Τουρκία.


Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται  τουρκικές πηγές, βόμβα εξερράγη στην εθνική οδό καθώς περνούσε ένα στρατιωτικό όχημα.

Ευθύνη για την επίθεση, δεν ανέλαβε ακόμη καμία οργάνωση, ωστόσο κατηγορίες απευθύνονται στους αντάρτες του κουρδικού κόμματος PKK.

Το συμβάν είναι συνέχεια της βίας που ξεκίνησε μετά το σπάσιμο της ανακωχής που κράτησε δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, από την επίθεση στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθησαν δύο άτομα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, εάν υπήρξαν θύματα, τη στιγμή της επίθεσης ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκονταν στην Άγκυρα.

Το παλάτι βρίσκεται στην περιοχή Μπεσίκτας, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, που ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επί πολλά χρόνια κατά τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το έτος 1938 στο παλάτι αυτό πέθανε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τώρα το κτήριο αποτελεί  έλξη για τους τουρίστες.

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε και άλλη επίθεση έξω από το παλάτι. Συνελήφθη, τότε, ένας ύποπτος για συνεργασία με την απαγορευμένη οργάνωση της αριστεράς DHKP-C.

Από τον περασμένο μήνα, η Τουρκία βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή, επειδή έχει αρχίσει από βάσεις της αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και κατά στρατοπέδων Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ