Το Ισραήλ ανταπέδωσε την επίθεση πυραύλων από τη Συρία




Αύγουστος 21, 2015.

Ο στρατός του Ισραήλ, αργά την Πέμπτη, επιτέθηκε με πολεμικά αεροσκάφη σε θέσεις του συριακού στρατού στο οροπέδιο του Γκολάν, απαντώντας με τον τρόπο αυτό, στους τέσσερις πυραύλους που έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.


«Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πέντε ή έξι επιθέσεις, με το πυροβολικό και την αεροπορία σε στρατιωτικές θέσεις της Συρίας στα υψίπεδα του Γκολάν», αναφέρει το AFP, «στην πλευρά του Γκολάν που από τον πόλεμο του 1967 ήρθαν στην κατοχή του Ισραήλ. Από την πυραυλική επίθεση δεν υπήρξαν θύματα».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την ομάδα «Ισλαμική Τζιχάντ» που υποστηρίζεται από το Ιράν και δρα στα εδάφη της Συρίας.


Ωστόσο, το Ισραήλ, προσθέτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι υπεύθυνη για τις επιθέσεις θεωρείται η κυβέρνηση της Συρίας.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana,  ανακοίνωσε ότι ένα ισραηλινό ελικόπτερο εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους στο έδαφος της Συρίας, χτυπώντας κυβερνητικά κτήρια στην πόλη της Κιουνέιτρα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ