«Η Ελλάδα εξετάζει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου»




Αύγουστος 12, 2015.

Πρίστινα.

Οι πρόσφατες διενέξεις ανάμεσα στην Αθήνα και το Βελιγράδι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κίνηση της Ελλάδας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνει η εφημερίδα Koha Ditore,  την Τετάρτη.


Σύμφωνα με «κύκλους της εξωτερικής πολιτικής» της Αθήνας, υπάρχει μια δυσαρέσκεια με τις διεθνείς κινήσεις του Βελιγραδίου για το Κοσσυφοπέδιο και τη διαφωνία του ονόματος με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ( FYROM).

Ο δρ. Ιωάννης Αρμακόλας, επικεφαλής του προγράμματος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), είπε στην «Koha Ditore» ότι δεν είχε καμία γνώση των πρόσφατων ενεργειών του Βελιγραδίου για το ‘μακεδονικό ζήτημα’, αλλά εξήγησε ότι «η αναγνώριση από το Βελιγράδι της πΓΔΜ, με το συνταγματικό της όνομα,  είναι μια κίνηση που αψηφά την ελληνική εξωτερική πολιτική, καθώς  η Σερβία ακολουθεί άλλη πολιτική,  όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι  ένα θέμα,  που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά, από την Αθήνα στη διάρκεια των ετών αυτών».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ