Ρωσία: Επικρίνονται οι αξιωματούχοι που χρησιμοποιούν Google, Yahoo, WhatsApp

Αύγουστος 26, 2015.Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ επέπληξε  τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές μηχανές αναζήτησης ή συστήματα τα οποία ελέγχονται από την αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας.


Σε συνάντησή στο Βλαδιβοστόκ, ζήτησε από τους διοικητές να λάβουν μέτρα για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

«Είναι ένα συστημικό ζήτημα, για το σύνολο της Ρωσίας, αλλά ιδιαίτερα για την Άπω Ανατολή», επεσήμανε ο Πατρούσεφ.

Αναφερόμενος περαιτέρω, τόνισε ότι η χρησιμοποίηση αυτών των ηλεκτρονικών συστημάτων, τα οποία παρακολουθούνται, ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι  η παραμέληση των υπαλλήλων με τα πρότυπα για την εργασία στα συστήματα πληροφοριών είναι ένας από τους λόγους για την ανεπαρκή προστασία των κρατικών και τοπικών πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass,  από την 1η Ιουλίου 2015 έχει τεθεί στη Ρωσία σε ισχύ ο νόμος για απαγόρευση ανάπτυξης υπερπόντιων διακομιστών σε κρατικούς  οργανισμούς και ιδρύματα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ