Τουρκία: Η MİT παρέδωσε για ένταξη στο ‘ισλαμικό κράτος’ 60 τζιχαντιστές





Στο μεθοριακό σταθμό Ακτσάκαλε παραδόθηκαν οι 60 τζιχαντιστές σε ομοϊδεάτες τους από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες



Αύγουστος 13, 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού εβδομαδιαίου περιοδικού ‘Nokta’,  οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MİT) παρέδωσαν  για ένταξη στο ‘Ισλαμικό Κράτος’ 60 τζιχαντιστές οι οποίοι είχαν συλληφθεί  για τρομοκρατικές δραστηριότητες μεταξύ του Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2014.


Το ‘Nokta’ σημειώνει ότι άτομα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, έβγαλαν  τους εξτρεμιστές  από τις φυλακές και τους οδήγησαν  σε ανθρώπους του ‘ισλαμικού κράτους’ που περίμεναν στα σύνορα της Συρίας και συγκεκριμένα στο συνοριακό σταθμό του Ακτσάκαλε (Akçakale).

Το περιοδικό δημοσιεύει όλα τα ονόματα των τρομοκρατών, την εθνικότητά τους και την ηλικία τους, μεταξύ τους ήταν δύο γυναίκες, επίσης και ένα άτομο ηλικίας 12 ετών.

Η πλειονότητα των τρομοκρατών  είναι τουρκικής και τσετσενικής καταγωγής, υπάρχουν όμως και Ουιγούροι, πακιστανοί , σουηδοί, γερμανοί, γάλλοι και αμερικανοί.

Τον Ιούνιο η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ (Cumhuriyet) είχε δημοσιεύσει ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MİT) βοηθούσαν το ‘ισλαμικό κράτος’ επιτρέποντας τη διέλευση στη Συρία τζιχαντιστών αλλά και όπλων.
Επίσης, είχαν εντοπιστεί οδηγοί φορτηγών, που με τη σύλληψή τους, παραδέχθηκαν ότι μετέφεραν κατόπιν διαταγών από την MİT εφόδια στους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ