Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η Γερμανία θα αποσύρει από την Τουρκία τους Patriot
Αύγουστος 15, 2015.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας, θα αποσύρει, τους επόμενους μήνες, την  στρατιωτική αποστολή  που έχει στην νότια Τουρκία με συστοιχίες Patriot για την αεράμυνά της.


Η εντολή για τη συμμετοχή των γερμανικών στρατευμάτων στην Τουρκία, λήγει στο τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους και προβλέπεται δια μέσου αυτής η υποστήριξη της Τουρκίας με 400 Γερμανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην συνεχίσει την παραμονή της γερμανικής παρουσίας στη χώρα, που τώρα φιλοξενεί περίπου 200 Γερμανούς ειδικούς στα πυραυλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, ο κίνδυνος επίθεσης κατά της Τουρκίας από τη Συρία, δεν υπάρχει και έτσι έχει χάσει τον νόημά της η αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2012, η Άγκυρα είχε ζητήσει από το ΝΑΤΟ υποστήριξη με συστοιχίες πυραύλων για την αεράμυνά της χώρας από ενδεχόμενη επίθεση της Συρίας.

Τον Ιανουάριο του 2013,  σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα συριακά σύνορα, στην πόλη Καχραμανμαράς είχαν αναπτυχθεί δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot  από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ