Και οι Αμερικανοί θα αποσύρουν τους Patriot από την Τουρκία




Αύγουστος 16, 2015.

Μετά την απόφαση των Γερμανών να μην παρατείνουν την παραμονή των αντιπυραυλικών συστοιχιών Patriot στην Τουρκία, λόγω ανυπαρξίας κινδύνου από τη Συρία, τώρα και οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι δεν θα παρατείνουν την παραμονή των αποστολών τους, πέραν του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti που επικαλείται το τουρκικό ΥΠΕΞ.



Έξι συστοιχίες  αντιπυραυλικού συστήματος Patriot έχουν τοποθετηθεί  στη νότια Τουρκία από μέλη του ΝΑΤΟ (από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, από δύο η κάθε χώρα) στις παραμεθόριες περιοχές της Τουρκίας με τη Συρία από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, και η αποστολή τους ήταν να προστατεύσουν τις τουρκικές πόλεις από ενδεχόμενες επιθέσεις της Συρίας.

Η δήλωση αναφέρει ότι τα πυραυλικά συστήματα θα μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό τους.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ