Οι Ουκρανοί πρόσφυγες έφθασαν τις 200 χιλιάδες στην Κριμαία














Σεπτέμβριος 5, 2015.



«Αυτή τη στιγμή στην Κριμαία, υπάρχουν περίπου 200 χιλιάδες άνθρωποι που ήρθαν στην Χερσόνησο από την περιοχή της Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία)».


Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Κριμαίας,  Σεργκέι Αξιόνοφ στον Βρετανό δημοσιογράφο Γκρεμ Φίλιπς.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης, μέχρι σήμερα στην Κριμαία έχουν έρθει 200 χιλιάδες πρόσφυγες από την περιοχή Ντονμπάς. Φυσικά, αντιμετωπίζουμε με κατανόηση τη δύσκολη αυτή κατάσταση και παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια.

» Κύριο καθήκον μας είναι η υποστήριξη των πολιτών της Κριμαίας, αλλά δεν θα αφήσουμε και τους αδελφούς μας χωρίς την ανάλογη βοήθεια», είπε  ο Αξιόνοφ.

Οι πρόσφυγες από την ανατολική Ουκρανία που υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια, αποτελούν ένα πρόσθετο πρόβλημα τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τη Ρωσία, εφ’ όσον συνεχίζεται η εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ