Ξανανοίγει ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο μετά από 40 χρόνιαΣεπτέμβριος 22, 2015. Το σχολείο για τα ελληνόπουλα στο νησί Ίμβρος της Τουρκίας θα ανοίξει τις πόρτες του στους μαθητές για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. 

Η έναρξη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.


Το Γυμνάσιο στην Ίμβρο θα υποδεχθεί 10 μαθητές στις 28 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Ιωακείμ Μάκης Καμπουρόπουλος, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιμβρίων.

Το σχολείο είχε κλείσει το 1970 λόγω έλλειψης μαθητών, αλλά τώρα έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της ελληνικής κοινότητας του νησιού, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Δημοτικό σχολείο άρχισε να λειτουργεί το 2013 και η ανακαίνιση του κτηρίου που θα στεγάσει το γυμνάσιο ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η Ίμβρος (στα τουρκικά Gökçeada) κατοικούνταν αποκλειστικά από Έλληνες πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία το 1920, γράφει το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ