Χεζμπολάχ: Χαιρετίζουμε τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία




Σεπτέμβριος 27, 2015.

Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «ρωσική παρέμβαση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με την υποστήριξη του καθεστώτος στη Συρία».


Ο ίδιος επεσήμανε ότι η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή εφ’ όσον ζητηθεί από τον Άσαντ.

Ο Νασράλλα μιλώντας στην τηλεόραση Μανάρ της Συρίας, τόνισε ότι αύξηση της ρωσικής υποστήριξης με προηγμένα οπλικά συστήματα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα στηρίξουν σημαντικά τον αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.

Η αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Λιβάνου, επισημαίνει ότι Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η χώρα τους θα εξακολουθήσει να προμηθεύει το καθεστώς με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό,  για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία,  σε μια εποχή που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μόσχα εργάζεται για τη δημιουργία μιας αεροπορικής επιχειρησιακής βάσης κοντά στη Λαττάκεια, στις μεσογειακές ακτές της Συρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ