Το Πεντάγωνο αναθεωρεί την εκπαίδευση των ‘ήπιων’ Σύρων ανταρτών












Σεπτέμβριος 7, 2015.



Το αιγυπτιακό ‘Σάουα’ επικαλείται δημοσίευμα  των «New York Times» που αναφέρει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζει ένα νέο σχέδιο που στοχεύει στην ανάπτυξη της συριακής αντιπολίτευσης των «ήπιων» ισλαμιστών, με ένα νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.


Σημειώνεται ότι πρόσφατα μέλος των Σύρων ανταρτών που αποδεκατίστηκαν από τους τζιχαντιστές προέβη σε δηλώσεις στις οποίες κατηγορούσε την Τουρκία για προδοσία τους στους Ισλαμιστές  της ‘αλ Νούσρα’.

Το νέο σχέδιο προβλέπει εχεμύθεια και αύξηση των ανταρτών στις ασφαλείς περιοχές με πλήρη υποστήριξη παροχής πληροφοριών για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.

Οι Αμερικανοί προέβησαν σε βασικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και στην ανάπτυξη των ανταρτών στο συριακό έδαφος μετά  τη διάλυση της προηγούμενης ομάδας των 54  μαχητών που εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τις ΗΠΑ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ