Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να τελειώσει με στήριξη της Ρωσίας







Σεπτέμβριος 20, 2015.


Βερολίνο.



Το τέλος του πολέμου στη Συρία είναι δυνατό μόνο με την υποστήριξη ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δήλωσε, την Κυριακή,  ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι.


«Ο πόλεμος στη Συρία θα τελείωνε μόνο εάν η διεθνής κοινότητα, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Ιράν και Ρωσίας, αναλάβει τη συνολική ευθύνη. Σχετικά με αυτούς τους κοινούς στόχους μιλήσαμε σήμερα (με τον Κέρι)», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

«Πιστεύουμε  ότι είναι, όχι μόνο πολιτική αλλά και ηθική υποχρέωση, μετά από σχεδόν 5 χρόνια εμφυλίου πολέμου, στον οποίο σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και προκλήθηκαν 12 εκατομμύρια πρόσφυγες,  να παύσει αυτή η αιματοχυσία στη Συρία», πρόσθεσε ο Στάινμάγιερ.

Στη Συρία,  από το Μάρτιο του 2011 συνεχίζεται η ένοπλη σύγκρουση, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 220 χιλιάδες άνθρωποι.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ένοπλες ομάδες από τις οποίες οι πιο δραστήριες είναι  το ‘ισλαμικό κράτος’ και η ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, γράφει το Ria Novosti.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ