Η Ρωσία κατασκευάζει μεγάλο αεροδρόμιο στην Λατάκια της Συρίας







Σεπτέμβριος 14, 2015.




Η Ρωσία κατασκευάζει έναν διάδρομο προσγείωσης στην επαρχία Λατάκια που αποτελεί το οχυρό του προέδρου, Μπασάρ άλ Άσαντ. Για το σκοπό αυτό έφθασαν στη Συρία εκατοντάδες τεχνικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκική πηγή που επικαλείται το συριακό παρατηρητήριο (βρετανικών συμφερόντων).

 «Οι ρωσικές δυνάμεις κατασκευάζουν  έναν μακρύ αεροδιάδρομο  που μπορεί να δεχθεί μεγάλα αεροσκάφη, βρίσκεται κοντά στο άλλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στα Λατάκια», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η πηγή που έχει ανταποκριτές σε πολιτικά, στρατιωτικά και ιατρικά δίκτυα στη Συρία ανέφερε ότι «Οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν ούτε στους Σύριους στρατιωτικούς ή πολιτικούς να πλησιάσουν στην περιοχή όπου κατασκευάζεται ο αεροδιάδρομος» και προσθέτει: 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, στρατιωτικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο ‘Hmaymeen’ μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό και εκατοντάδες Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους και τεχνικούς».

Επίσης στο άλλο αεροδρόμιο στην επαρχία της Τρίπολης, νότια από τη Λατάκια, στο ‘Hamadiyeh’ που είναι και αυτό προπύργιο του συριακού στρατού, οι Ρώσοι άρχισαν επεκτάσεις και διορθώσεις.

Το αεροδρόμιο αυτό ήταν μικρό και χρησιμοποιούνταν για αεροπλάνα και ελικόπτερα ψεκασμού των καλλιεργειών στην περιοχή.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ