Αμερικανική επιχείρηση εξόντωσης των ηγετών του ‘Ισλαμικού Κράτους’












Σεπτέμβριος 2, 2015.



Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη CIA, έχουν δρομολογήσει μια μυστική δράση,  εναντίον του ισλαμικού κράτους στη Συρία, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Η πληροφορία προέρχεται από την εφημερίδα ‘Washington Post’ που επικαλείται στρατιωτικές πηγές του Πενταγώνου, που έγινε γνωστή μετά την πρόθεση της Ρωσίας, να μπει στο παιχνίδι της καταπολέμησης των τζιχαντιστών.

Αμερικανικά Drones με ένα σύστημα εικόνων και οπτικών καταγραφών ερευνούν το έδαφος της Συρίας που έχει καταληφθεί από τους τζιχαντιστές προκειμένου να βομβαρδίσουν  μόνο επιλεγμένες θέσεις.

Η στρατιωτική αυτή επιχείρηση βρίσκεται σε διαφορετικό  πολεμικό επίπεδο, από τις επιθέσεις που πραγματοποιεί η αμερικανική αεροπορία από κοινού με το συνασπισμό των άλλων χωρών κατά του ισλαμικού κράτους.

Μια επιτυχημένη προσπάθεια αυτής της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η θανάτωση του Βρετανού Τζουνάιντ Χουσεΐν  που θεωρούνταν ο αρχιτέκτονας της εκστρατείας του ισλαμικού κράτους στα κοινωνικά δίκτυα, όπου καλούσε ομοϊδεάτες του στις ΗΠΑ να προβούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι χειρισμοί αυτών των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων γίνονται αποκλειστικά από χειριστές της CIA, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, αφού δεν στοχεύουν τζιχαντιστές, αλλά μόνο ηγετικά στελέχη, «στόχους υψηλής αξίας»,  που προσπαθούν να εντοπίσουν με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ο αξιωματούχος που Πενταγώνου- που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας- είπε ότι τα drones ασχολούνται μόνο με τη Συρία- τα οποία πιθανόν απογειώνονται από τουρκικό έδαφος- και δεν δρουν στο Ιράκ, αφού οι Αμερικανοί είναι βέβαιοι ότι η ηγετική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ κρύβεται στο έδαφος της Συρίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ