Τουρκία: Μεγάλη διαδήλωση κατά των Κούρδων αυτονομιστών στην Άγκυρα



Χιλιάδες πολίτες με τουρκικές σημαίες έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην τουρκική πρωτεύουσα με αίτημα να σταματήσει η αιματοχυσία μεταξύ Κούρδων και Τούρκων

Σεπτέμβριος 17, 2015.

Χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έλαβαν μέρος σε διαδήλωση κατά των Κούρδων αυτονομιστών στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, την Πέμπτη, καθώς ο στρατός έχει αρχίσει μια μεγάλη επίθεση κατά των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι έχουν σκοτώσει δεκάδες Τούρκους των δυνάμεων ασφαλείας σε επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τον συνασπισμό των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, που προειδοποίησαν ότι αυτοί που φέρουν κομματικά εμβλήματα ή φωνάζουν συνθήματα πολιτικά θα αποκλεισθούν.

Η απόφαση του Ερντογάν, πριν από δύο μήνες, για επίθεση κατά των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), με τα οποία μέλη είχε ο ίδιος ο πρόεδρος αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες επί τρία χρόνια, έχει διχάσει την τουρκική κοινωνία.

Οι επικριτές του Τούρκου προέδρου του προσάπτουν ότι εκμεταλλευόμενος μια επίθεση αυτοκτονίας σε πόλη των τουρκο-συριακών συνόρων στα τέλη Ιουλίου, για την οποία κατηγορήθηκε το ‘ισλαμικό κράτος’, αναθέρμανε τη σύγκρουση με το PKK, ενώ είχε τελειώσει πρόσκαιρα μια αιματοχυσία που κράτησε τρεις δεκαετίες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Οι τρομοκράτες του PKK απαντώντας στις ξαφνικές  αιματηρές επιθέσεις κατά των Κούρδων, άρχισαν να χτυπούν, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικούς σε μια σειρά επιθέσεων στις κυρίως κουρδικές περιφέρειες της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Αυτή η διαμαρτυρία επιδιώκει να αποδείξει την ενότητα και την αδελφοσύνη των 78 εκατομμυρίων ατόμων κάτω από την τουρκική σημαία», είπε ο πρόεδρος  των επιχειρηματικών ομίλων Μπεντέβι Παλαντόκεν.
Ο επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου, Μετίν Φεϊζίογλου δήλωσε ότι, «μολονότι το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας πρέπει να γίνει με μέσα του κράτους δικαίου. Τα μέσα αυτά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι τα πολεμικά αεροσκάφη ή τα άρματα μάχης, αλλά οι νόμοι μια χώρας που διέπεται από το κράτος δικαίου».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ