Ο Νετανιάχου συμφώνησε με Ρωσία σε συντονισμό των ενόπλων δυνάμεων για Συρία








Σεπτέμβριος 22, 2015.




Καθώς τα αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυξάνεται η ανησυχία του Ισραήλ με την παροχή της Ρωσίας προς τη Συρία με νέο στρατιωτικό εξοπλισμό, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε από τη Μόσχα,   ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο Πούτιν για συντονισμό των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.


Ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει «Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανάχιου, έκανε γνωστό ότι συμφώνησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με τη θέσπιση ενός μηχανισμού για συντονισμό των δράσεων των ισραηλινών και των ρωσικών στρατιωτών για τη Συρία».

Διευκρινίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε στη Μόσχα τη Δευτέρα (χθες) απροσδόκητα προκειμένου να έχει μια σύντομη προσωπική συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ‘Yediot Aharanot’, η επίσκεψη αστραπή του Νετανιάχου ήταν η δημιουργία ενός μηχανισμού για την πρόληψη παρεξηγήσεων μεταξύ του Ισραηλινού και του Ρωσικού Στρατού, που θα εδρεύει στο συριακό έδαφος.

Το Ισραήλ μετά τις πληροφορίες ότι επίκειται εγκατάσταση ρωσικού στρατού στη Συρία, είχε εκφράσει ανησυχίες  για την ελευθερία των κινήσεων του, σχετικά με την ασφάλεια της χώρας, ιδιαίτερα μετά τη δραστηριοποίηση της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία.

Οι ισραηλινές πηγές είχαν σημειώσει ότι στις 13 Σεπτεμβρίου έφθασαν στη Συρία, μέσω της θάλασσας, πολλές αποστολές φορητών όπλων, εκτοξευτές χειροβομβίδων, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, στρατιωτικά φορτηγά και άλλου εξοπλισμού.
Τα στοιχεία ανέφεραν επίσης και για νέα άρματα T-90.
Τώρα, έχουν έρθει (στη Συρία) μαχητικά αεροσκάφη και αναγνωριστικά, τα οποία χειρίζονται Ρώσοι.

Η επίσκεψη του Νετανιάχου στη Μόσχα κρίθηκε απαραίτητη για διευκρινίσεις με τη ρωσική πλευρά, για τυχούσες ενέργειες των ισραηλινών σε ενδεχόμενες απειλές.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ