Τουρκία: Δεκάδες οι νεκροί στην Τσίζρε- απαγορεύθηκε η κυκλοφορία
Σεπτέμβριος 10, 2015.Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σελάμι Αλτινόκ, δήλωσε την Πέμπτη, ότι 30 με 32 Κούρδοι αυτονομιστές  και ένας  πολίτης, σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη Τσίζρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από την περασμένη Παρασκευή.


Στο μεταξύ, το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έδωσε μια διαφορετική εικόνα για  τους θανάτους, λέγοντας ότι οι δεκάδες νεκροί είναι άμαχοι της πόλης Τσίζρε. Συγκεκριμένα  δήλωσε ότι 21  άμαχοι της πόλης σκοτώθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.


Επεισόδια σημειώθηκαν όταν βουλευτές του HDP προσπάθησαν να πάνε στην πόλη Τσίζρε αλλά βρήκαν ισχυρή αντίδραση από την  τουρκική αστυνομία, που δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν στην πόλη η οποία κατοικείται από Κούρδους.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ