«Απαράδεκτη η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αλλάξει» γράφουν στην Αυστρία










Σεπτέμβριος 2, 2015.




«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή της μορφή είναι αναποτελεσματική. Χρειάζεται περισσότερο φεντεραλισμό, αντί του αυξανόμενου συγκεντρωτισμού», σημειώνει το πολιτικό περιοδικό της Αυστρίας «Κόντρα».


Η συνεχιζόμενη κρίση χρέους δείχνει ότι η πολιτική του ευρώ, με τις πολιτικές της ευρωπαϊκής ελίτ, έχει αποτύχει παταγωδώς. Όλες οι χώρες της ΕΕ τις έχει καταπιεί η φτώχια και το χρέος, γράφει το περιοδικό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη σημερινή της μορφή είναι απαράδεκτη. Αντί της ευημερίας δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα στους Ευρωπαίους και οδηγούνται στη φτώχια κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο τα πλούσια κράτη. Είναι ανάγκη για περισσότερο φεντεραλισμό, ελευθερία και άμεση δημοκρατία, αντί του συγκεντρωτισμού και του αυταρχισμού, σημειώνει το άρθρο.

Η Ευρώπη χρειάζεται μια ομοσπονδιακή δημοκρατική έκφραση, που να εμπεριέχει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τη δίκαιη οικονομία και την ελευθερία στους ανθρώπους της. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ακριβώς τα αντίθετα, γράφει η ‘Κόντρα’.
Σύμφωνα με τον συντάκτη, αληθινή ελευθερία, σημαίνει ότι η μέγιστη πολιτική εξουσία στη λήψη αποφάσεων,  πρέπει να αποδοθεί στους λαούς, σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο, όπου θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι επιθυμίες και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Δημοκρατία μπορεί να προέλθει μόνο «από κάτω» και δεν μπορεί να επιβληθεί «από πάνω προς τα κάτω», τονίζει ο συντάκτης και επισημαίνει ότι η δύναμη της Ευρώπης βρίσκεται στην ποικιλομορφία της που είναι βασικός παράγοντας ανάπτυξης της Ηπείρου εδώ και πολλούς αιώνες.



--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ