Η βουλγαρική εκκλησία ανησυχεί για την εθνοτική ισορροπία λόγω μεταναστών










Σεπτέμβριος 25, 2015.



Σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιερά Σύνοδος της βουλγαρικής εκκλησίας εξέδωσε μια γνωμοδότηση για τους μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Σε αυτήν σημειώνεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τους εισερχόμενους μετανάστες, οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι, σχετικά με τη σταθερότητα του βουλγαρικού κράτους.


Η γνωμοδότηση αυτή υπογράφεται από τον Πατριάρχη της βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νεόφυτος και προτρέπει τη βουλγαρική κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο και άλλων μεταναστών στη βουλγαρική επικράτεια.

«Κατά τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ένα κύμα μεταναστών λόγω του πολέμου από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής να αναζητούν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες.  Ένα κύμα, το οποίο αποκτά όλα τα σημεία της Εισβολής.

Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, βιώνει συμπόνια και κάνει εκκλήσεις για αλληλεγγύη σε όλους όσους έχουν παγιδευτεί μαζί μας και στην πραγματικότητα χρειάζονται φροντίδα και υλική στήριξη, σύμφωνα με τις δυνατότητες μας.

Αλλά, είναι επίσης σαφές, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έντονα κατά του πολέμου που αποτελεί αιτία της ανθρώπινης εξαθλίωσης. Η εκκλησία πάντα διερευνά τις αιτίες αυτής  της ατυχίας και απευθύνει έκκληση για την άρση των λόγων. Η μάχη πρέπει να δοθεί στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο, αλλιώς η όλη προσπάθεια είναι καταδικασμένη.

Βοηθάμε και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στην πατρίδα μας, που έχουν ξεχωριστή πίστη και ιθαγένεια, αλλά πιστεύουμε  ότι η κυβέρνησή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την είσοδο σε περισσότερους πρόσφυγες στη χώρα μας», τονίζει η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρίας.

Πιο κάτω θα τονίσει για τους μουσουλμάνους μετανάστες: 

«Η χριστιανική κοινότητα στο μέλλον θα έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι υποψιαζόμαστε»
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ